Ja uwielbiam i coraz to innych specjałów używam do panierki.
Tym razem padło na chipsy cebulowe i pomysł bardzo dobry bo panierka słona sama w sobie więc tylko jajo i mięsko gotowe.
Składniki:
- nieduży filet z indyka
- 2 jaja
- 50 ml mleka
- średnia paczka chipsów cebulowych
Następnie pognieść chipsy aby były drobną panierką.
Jaja roztrzepać z mlekiem i moczyć każdy płat mięsa w mieszaninie jajeczno-mlecznej i panierować w chipsach.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.