Są to galaretki które na zawsze już zagościły w mojej kuchni.
Szybko i pysznie.
Sernik wyszedł dzięki nim pyszny, puszysty, idealny, orzeźwiający.
Cytrynowy czereśniowiec.
Składniki:
Pomysł własny.
- ok. 1 szklanki wydrylowanych czereśni
- 2 galaretki cytrynowe na szybko Delecty
- 3 serki homogenizowane waniliowe po 150 g każdy
Przygotowanie czereśniowca:
- Galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody i chwile odczekać aby przestały parować.
- Do galaretek włożyć serki homogenizowane i dokładnie wymieszać.
- Zostawić na 15 minut.
- Na dno formy babkowej - silikonowej lub innej jeśli nie macie podobnej, ułożyć czereśnie na kształt kwiatu.
- Zalać tężejącą masą cytrynową.
- Wstawić do lodówki na 15 minut.
- Deser gotowy do spożycia.
- Po wyjęciu na wierzch formy przyłożyć talerz i odwrócić do góry dnem.
- Deser pięknie wyślizgnie się z formy.
- Deser jest bardzo delikatny i aromatyczny.
Pomysł własny.
3 komentarze
Ale pomysłowo i fajowo :)
OdpowiedzUsuńślicznie wygląda ciasto z tej formy ;)
OdpowiedzUsuńWspaniały ten cytrynowiec. Ja dziś robiłam też coś na bazie podobnych składników, bo Pannę Cottę zrobiłam z budyniem i galaretką. Musze jutro zakupić czereśnie i ściągnąć Twój pomysł. Mniam.
OdpowiedzUsuńp.s.
te zdjęcia na górze jak się wyświetlają na "Dzień Dobry" na Twoim blogu są obłędne- zawsze padam w ukłonie. Pozdrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.