czwartek, 7 czerwca 2012

Cytrynowy czereśniowiec

Ponownie przedstawiam Wam szybko tężejącą galaretkę Delecty.
Są to galaretki które na zawsze już zagościły w mojej kuchni.
Szybko i pysznie.
Sernik wyszedł dzięki nim pyszny, puszysty, idealny, orzeźwiający.
Cytrynowy czereśniowiec.

Składniki:
  • ok. 1 szklanki wydrylowanych czereśni
  • 2 galaretki cytrynowe na szybko Delecty
  • 3 serki homogenizowane waniliowe po 150 g każdy 
Przygotowanie czereśniowca:
  • Galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody i chwile odczekać aby przestały parować.
  • Do galaretek włożyć serki homogenizowane i dokładnie wymieszać.
  • Zostawić na 15 minut.
  • Na dno formy babkowej - silikonowej lub innej jeśli nie macie podobnej, ułożyć czereśnie na kształt kwiatu.
  • Zalać tężejącą masą cytrynową.
  • Wstawić do lodówki na 15 minut.
  • Deser gotowy do spożycia.
  • Po wyjęciu na wierzch formy przyłożyć talerz i odwrócić do góry dnem.
  • Deser pięknie wyślizgnie się z formy.
  • Deser jest bardzo delikatny i aromatyczny.
Smacznego.
Pomysł własny.

3 komentarze

  1. Ale pomysłowo i fajowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ślicznie wygląda ciasto z tej formy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały ten cytrynowiec. Ja dziś robiłam też coś na bazie podobnych składników, bo Pannę Cottę zrobiłam z budyniem i galaretką. Musze jutro zakupić czereśnie i ściągnąć Twój pomysł. Mniam.
    p.s.
    te zdjęcia na górze jak się wyświetlają na "Dzień Dobry" na Twoim blogu są obłędne- zawsze padam w ukłonie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger