środa, 13 czerwca 2012

Boczniaki z patelni

Kto lubi boczniaki? ręka do góry.
My uwielbiamy a teraz wprost z patelni.
   
             Składniki:
  • 500 g boczniaków
  • mąka do panierowania
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz 
  • olej rzepakowy do smażenia
Boczniaki umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
Posolić i oprószyć pieprzem.
Następnie roztrzepać jajo i moczyć  w nim kapelusze które potem panierować w mące.
Smażyć na rozgrzanym oleju, osuszyć na papierowym ręczniku.
Ja podałam ze szpinakiem.
Smacznego. 
Przepis własny.

9 komentarze

  1. Ja lubię..w zeszłym roku mieliśmy boczniaki z własnej hodowli..

    OdpowiedzUsuń
  2. aż zrobiłam się głodna :)
    na pewno boczniaki są pyszne:)
    zapraszam do mnie :)
    http://llamalla.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też bardzo lubię:)))Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. BARDZO LUBIĘ BOCZNIAKI I ROBIĘ JE PODOBNIE!

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubie i robię w podobny sposób. Dla mnie wszystkie grzyby (jadalne oczywiście) są smaczne. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam, ja!!! ja !!!! trzymam wszystkie łapki w górze!!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Podobnie robię pieczarki...
    Cztery lata temu hodowałam boczniaki w ogrodzie w specjalnej skrzyni.
    To były astronomiczne wysypy. Nam i znajomym przejadły się.
    Teraz kupujemy już trzeci raz pieczarki w kartonach.
    To jest fantastyczna sprawa. Jest tylko jeden mankament. To trzecie pudło jest mniej wydajnościowe. Ale mam zamrożone pieczarki z poprzednich wysypów.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Dopiero niedawno odkryłam boczniaki i muszę przyznać, że są doskonałe! :) Dobrze, że smażone na oleju rzepakowym - najzdrowszy pośród olejów, bogaty w omega-3 :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger