Składniki:
- 3 jaja
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 3 budynie śmietankowe
- 6 łyżek cukru
- 300 g owoców czerwonej porzeczki
Białka ubić z 6 łyżkami cukru na sztywną pianę.
Do piany dodać 3 żółtka i wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką mąki.
Na koniec wsypać 3 budynie i dobrze wymieszać.
Na dno tortownicy ( u mnie silikonowa forma 18 cm ) wsypać owoce i zalać ciastem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut ( aż patyczek będzie suchy ).
Po ostygnięciu odwrócić ciasto do góry dnem i posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
1 komentarze
Wygląda pysznie...muszę takie zrobić..byłam dziś u rodziców i przy okazji zajrzałam do sadu, a tam już porzeczki zaczynają się czerwienić..więc za kilka dni muszę znów się wybrać do rodziców ..po porzeczki..
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.