Ziemniaki nie są już najlepszej jakości a takie połączenie z marchewką jest znakomite.
Składniki: ( 2 porcje)
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- sól
- pieprz
- mleko
- gałka muszkatołowa
Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach a następnie obrać
Praską do ziemniaków zgnieść na papkę i dodać sól, pieprz oraz gałkę a gęstość puree dobieramy dolewając mleka.
Podajemy do mięs i surówek.
U mnie sałatka Jamiego Olivera z kopru włoskiego.
Smacznego.
3 komentarze
Mam mięcho, mam marchewke i mam ziemniaki = jutro gotujemy puree!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie puree, często robię je w domu :) Pychota!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe!!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.