wtorek, 1 maja 2012

Ziemniaczano-marchewkowe puree

Pyszny dodatek do mięs i surówek.
Ziemniaki nie są już najlepszej jakości a takie połączenie z marchewką jest znakomite.





Składniki: ( 2 porcje)

  • 4 ziemniaki 
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • mleko
  • gałka muszkatołowa




Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach a następnie obrać
Praską do ziemniaków zgnieść na papkę i dodać sól, pieprz oraz gałkę a gęstość puree dobieramy dolewając mleka.



Podajemy do mięs i surówek.
U mnie sałatka Jamiego Olivera z kopru włoskiego.
Smacznego.

3 komentarze

  1. Mam mięcho, mam marchewke i mam ziemniaki = jutro gotujemy puree!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie puree, często robię je w domu :) Pychota!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger