niedziela, 6 maja 2012

Wątróbka drobiowa z pieczarkami w sosie śmietanowym

To bardzo pyszne danie, szybkie i pożywne więc może służyć jako obiadek z bułką paryską bądź bagietką.

               Składniki:
  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 200 g małych pieczarek
  • 1 duża czerwona papryka
  • 150 g śmietany 30%
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • oregano
Pieczarki oczyścić i podsmażyć na oleju , także cebulę pokrojoną w kostkę.
Paprykę pokroić w paski i wrzucić do cebuli, dusić razem kilka minut.
Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić w paski.
Wrzucić do warzyw i dusić do miękkości.
Na koniec dodać śmietanę i gotować aż sos zgęstnieje.
Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i oregano.
Smacznego.

7 komentarze

  1. Dziękuję za przepis bardzo smaczne

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo dobre... można trochę kombinować z tym przepisem - dodać dowolne warzywa ...
    dałam seler naciową, pieczarki, paprykę czerwoną, cebulę a do sosu trochę sera pleśniowego lazura złocistego, sól, pieprz, majeranek, chili i wyszło genialne :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie że eksperymentowałeś/łaś.
    Najważniejszy jest tu smak wątróbki która należy wzmocnić ulubionymi warzywami i dodatkami.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczne. Ja zrobilem z chili oraz do tego surowka z rzodkwi.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger