Składniki:
- 300 g wątróbki drobiowej
- 1 duża cebula
- 200 g małych pieczarek
- 1 duża czerwona papryka
- 150 g śmietany 30%
- sól
- pieprz
- majeranek
- oregano
Paprykę pokroić w paski i wrzucić do cebuli, dusić razem kilka minut.
Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić w paski.
Wrzucić do warzyw i dusić do miękkości.
Na koniec dodać śmietanę i gotować aż sos zgęstnieje.
Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i oregano.
Smacznego.
7 komentarze
Ta - bardzo smaczne!
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowało.
Usuńbardzo dobre... można trochę kombinować z tym przepisem - dodać dowolne warzywa ...
OdpowiedzUsuńdałam seler naciową, pieczarki, paprykę czerwoną, cebulę a do sosu trochę sera pleśniowego lazura złocistego, sól, pieprz, majeranek, chili i wyszło genialne :-)
Fajnie że eksperymentowałeś/łaś.
OdpowiedzUsuńNajważniejszy jest tu smak wątróbki która należy wzmocnić ulubionymi warzywami i dodatkami.
Bardzo smaczne. Ja zrobilem z chili oraz do tego surowka z rzodkwi.
OdpowiedzUsuńTo rewelacyjne połączenie. Cieszę się że smakowało.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.