Dwa szybkie sosy, pyszne, aromatyczne, idealne jako dodatek do burgerów, pizzy, warzyw.
Polecam gorąco.
Sosy do pizzy.
Sos pomidorowy:
- 1 średni słoik koncentratu pomidorowego
- 1 i 1/2 słoika od koncentratu przegotowanej wody
- 1 i 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
- czosnek granulowany
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- bazylia suszona ok. łyżeczki
- oregano suszone ok. łyżeczki
- Składniki wymieszać i doprawić według własnego gustu.
- 250 ml jogurtu greckiego
- 3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- koperek ok. 1/2 pęczka
- pieprz czarny
- sól morska
- oregano suszone ok. łyżeczki
Przygotowanie sosu:
- Czosnek przecisnąć przez praskę.
- Koperek pokroić drobno.
- Wymieszać wszystkie składniki i gotowe.
Pomysł własny.
1 komentarze
Sos czosnkowy robię prawie identycznie:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.