Na ryneczku jest tyle liści szczawiu i szpinaku że tylko kupować i czarować.
Składniki:
- 500 g szpinaku
- 200 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 100 ml śmietany 30 %
- sól
- pieprz
- 5 ząbków czosnku
Szpinak obrać i opłukać a następnie wysuszyć i pokroić w paski.
Paprykę również pokroić w paski.
Pieczarki kroimy w plastry.
Czosnek obrać i drobno posiekać a następnie podsmażyć go na oliwie.
Na patelnię dodać pieczarki i chwile smażyć, potem paprykę a następnie szpinak.
Smażyć aż składnik,i zmiękną a wtedy dodać śmietanę, sól i pieprz i gotować aż śmietana zgęstnieje.
Podawać do mięs lub z bułką jako samodzielne danie.
Smacznego.
3 komentarze
idealnie zdrowy dodatek do obiadku :)
OdpowiedzUsuńPodziałało na moje kubki smakowe :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie i bardzo zdrowo. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.