Zawsze jadłam czarna i bardzo mi smakowała.
Biała jest mniej ostra i wyglądem przypomina kalarepę.
Sałatka wyszła znakomita.
Składniki:
- 1 rzepa biała
- 1 rzepa czarna
- 1 por ( biała część )
- papryka czerwona ( miałam paprykę odmiany Palermo -długa i bardzo soczysta )
- 2 szalotki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 pęczka koperku
- garść świeżego majeranku
- garść świeżej bazylii
Na sos:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
- sól
- pieprz
Składniki sosu wymieszać i pozostawić na kilka minut.
Obie rzepy obieramy i ścieramy na tarce o grubych otworach.
Paprykę kroimy w paski.
Szalotkę w kostkę.
Jasną część pora kroimy w pół plasterki.
Zioła siekamy drobno.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy a następnie polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego i zdrowego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.