I są to:
śmietana condisoia
krem dijonnaise
sok z fig
olej kokosowy
woda kokosowa
O właściwościach oleju kokosowego piszę TUTAJ a także o znakomitych zaletach śmietany sojowej TUTAJ
no i o wodzie kokosowej zapraszam TUTAJ a dziś opowiem o kremie Dijonnaise.
Słoiczek o pojemności 200 ml jest uroczy, a sam krem mnie urzekł.
Przyznam się szczerze że uwielbiam próbować różne musztardy świata i dlatego ucieszyło mnie że mogę spróbować coś nowego.
Oryginalny francuski sos Dijonnaise to idealne połączenie łagodnego smaku majonezu z wyraźnym smakiem musztardy Dijon.
Kwaskowy i wyraźny smak, doskonałe proporcje i dobór składników.
Doskonale pasuje do mięs, wędlin a także sałatek i grillowanych warzyw.
Ja swój krem wykorzystałam do roladek z szynki i muszę Wam powiedzieć że był to doskonały wybór.
Smaki się wymieszały i roladki smakowały wybornie.
Roladki z szynki z kremem Dijonnaise
Składniki:
- 4 plastry szynki
- 4 plastry baleronu
- krem Dijonnaise
- słupki papryki czerwonej
- słupki sera żółtego
- szczypiorek
- Plastry wędlin posmarować wedle uznania kremem Dijonnaise, ułożyć po środku każdego słupek papryki czerwonej oraz słupek sera żółtego.
- Plastry zwinąć w rulony a następnie zawiązać szczypiorkiem.
Wyglądają przepysznie i tak tez smakują a krem Dijonnaise wypróbuję jutro do sosu winegret i sałaty.
Polecam i smacznego.
3 komentarze
Bardzo apetyczne te roladki:)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę bardzo wody kokosowej (bo to to płynne z kokosa czy woda z aromatem?) :)
OdpowiedzUsuńMiłe i proste te roladki. Kiedyś robiłam bardzo podobne, ale raczej te "standardowe": kozi ser+ szynka parmeńska. Następnym razem zrobię takie. Wyglądają smacznie i są... tańsze :)
@Wiera to jest woda z wnętrza młodych orzechów kokosowych...przepyszna:-)
OdpowiedzUsuń@AnnaA-G dziękuję i postaram się sprostać zadaniu:-)
@Helen -dziękuję:-)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.