niedziela, 13 maja 2012

Jaja w sosie chrzanowo-majonezowym

Czemu najwięcej jaj jemy na Wielkanoc???
Oto jest pytanie???
I dlatego czasami nachodzi ochota na takie wielkanocne jaja z sosem chrzanowo-majonezowym

                      Składniki:
  • jaja ugotowane na twardo
                      Na sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki chrzanu utartego
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • szczypiorek
  • pieprz
Jaja ugotować na twardo a następnie obrać i pokroić na połówki.
Składniki sosu wymieszać i udekorować sosem jaja.
Posypać posiekanym szczypiorem.
Smacznego.

1 komentarze

  1. Mi nie grozi jedzenie zbyt małej ilości jajek-wręcz przeciwnie :D

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger