Składniki:
- 4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki cukru
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 340 ml ciemnego piwa
- 2 łyżeczki soli
- 2 jaja
Wymieszać mąkę i proszek do pieczenia razem z cukrem i solą.
Dodać piwo i delikatnie ubite jaja.
Całość wymieszać dokładnie.
Zagnieść ciasto.
Do wysmarowanej tłuszczem foremki włożyć ciasto i piec w temperaturze190 stopni przez 60 minut.
Po upieczeniu wyjmij z formy i ostudź na kratce.
Smacznego.
2 komentarze
Chętnie wypróbuje, choć jeszcze chleba na proszku nigdy nie piekłam.
OdpowiedzUsuńSpróbuj proszę...ja tez piekłam go pierwszy raz i jest na prawdę tego watr:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.