A mnie się zamarzyła zupa ryżowa.
Składniki: 4 porcje
- 1000 ml bulionu mięsnego
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera bulwiastego
- 5 łyżek ryżu
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie zupy:
- Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach.
- Zalać bulionem i gotować kilka minut, ok. 5, a następnie zasypać zupę ryżem i gotować do miękkości.
- Doprawić zupę solą i pieprzem do smaku.
Przepis własny.
3 komentarze
Bardzo bardzo mi się podoba ta Twoja zupka :D
OdpowiedzUsuńSłoneczko przyświeciło to i wiosenne smakołyki u Ciebie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńA u mnie zwana ryżanką:D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.