poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Wiosenna zupa ryżowa

Teraz wiosną wszelkie zupy lekkie i aromatyczne w zupełności zaspokoją apetyt.
A mnie się zamarzyła zupa ryżowa.
Składniki: 4 porcje
  • 1000 ml bulionu mięsnego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera bulwiastego
  • 5 łyżek ryżu
  • sól morska
  • pieprz czarny
Przygotowanie zupy:
  • Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach.
  • Zalać bulionem i gotować kilka minut, ok. 5, a następnie zasypać zupę ryżem i gotować do miękkości.
  • Doprawić zupę solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
Przepis własny.

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger