Jak zrobić domową ricottę znajdziecie TUTAJ
a teraz wersja na śniadanie.
Danie przygotowane na konkurs Mistrzowie Patelni w kategorii:
"Poranne wariacje, czyli propozycje śniadaniowe"
Potrzeba: ( 4 porcje)
- 250 g ricotty
- 2 pomidory
- kilka liści bazylii
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- czarny-świeżo mielony pieprz
Pomidory pokroić w dużą kostkę.
Bazylię posiekać.
Połączyć wszystkie składniki z serem ricotta, dodać przyprawy i wymieszać.
Odstawić na kilka minut aż smaki się połączą.
Smacznego.
1 komentarze
smakowicie.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.