czwartek, 5 kwietnia 2012

Riccota z pomidorami i bazylią

Ricotta to włoski ser który całkiem niedawno odkryłam i już się z nim bardzo polubiłam.
Jak zrobić domową ricottę znajdziecie TUTAJ
a teraz wersja na śniadanie.
Danie przygotowane na konkurs Mistrzowie Patelni w kategorii:
"Poranne wariacje, czyli propozycje śniadaniowe"
 Potrzeba: ( 4 porcje)
  • 250 g ricotty
  • 2 pomidory
  • kilka liści bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • czarny-świeżo mielony pieprz 





 Pomidory pokroić w dużą kostkę.
Bazylię posiekać.
Połączyć wszystkie składniki z serem ricotta, dodać przyprawy i wymieszać.
Odstawić na kilka minut aż smaki się połączą.


Smacznego.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger