Składniki:
- 2 duże bataty ( moje ważyły 900 g )
- 3 ogórki konserwowe
- 1 ogórek świeży
- 1 średnie jabłko
- 2 szalotki
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 250 g śmietany kwaśnej 12%
- 2 łyżki octu winnego
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- sól do smaku
Ostudzić je następnie i obrać ze skórki.
Pokroić w grubą kostkę.
Ogórka pokroić w pół plasterki a ogórki konserwowe w kostkę, tak samo jabłko.
Dodać zieleninę.
Wszystko razem wymieszać.
Składniki sosu wymieszać dokładnie i dodać do sałatki.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Przepis kuchni regionalnej.
Kwiaty podbiału dobre są na dolegliwości dróg oddechowych ( kaszel, astma) a także w leczeniu ran skórnych.
Wiosna daje nam wiele dóbr, korzystajmy z nich.
2 komentarze
Proszę o dodanie bannerka albo odnośnika do akcji. Dziękuję. :)
OdpowiedzUsuńBaner jest na pasku bocznym od początku akcji:-)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.