A oto i pomysł Przemka.
Składniki:
- 300 g makaronu z semoliną z pszenicy durum
- 1 duży kalafior
- kostka rosołowa warzywna
- 200 ml śmietany 36%
- sól
- pieprz
- 100 g żółtego sera
- 100 ml czerwonego wytrawnego wina
- 100 g startej mozzarelli
- spora garść kiełków mieszanki chińskiej
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente.
Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w rosole warzywnym też al'dente, odcedzamy i zalewamy winem.
Kalafiora zostawiamy na kilka minut aby nabrał różowej barwy po czym wyjmujemy i osączamy na sicie.
Śmietanę mieszamy z solą i serami i podgrzewamy aż uzyska kremową konsystencję.
Sosem zalewamy kalafiora i całość mieszamy z makaronem.
Posypujemy chrupiącymi kiełkami mieszanki chińskiej.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.