Zamieszczam ten post bo może ktoś tak jak ja nie będzie miał czasu a danie wyszło smakowicie.
Składniki: ( 2 porcje-6 kiełbasek)
Przygotowanie:
- kiełbaski krótkie ( ja miałam śląskie)
- cebula czerwona
- cebula żółta
- cebula czosnkowa ( biała)
- 1łyżka masła klarowanego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Kiełbaski ponacinać fantazyjnie.
- Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć kiełbaski.
- Cebule pokroić w pół plasterki a następnie wrzucić na patelnię i smażyć do miękkości.
- Podawać ze świeżym chlebkiem.
4 komentarze
kiełbasa w mojej ulubionej postaci, zwłaszcza jesienią i zimą, ekspresowa i pyszna :)
OdpowiedzUsuńwolę z ogniska lub grilla kiełbasę ;D
OdpowiedzUsuńu ciebie też grillowato:)
OdpowiedzUsuńMiks cebul:P Czerwona najlepsza^^
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.