Nie potrzebnie - rewelacyjne połączenie.
Shoarma w winie.
Składniki: ( 2 porcje)
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 3/4 szklanki czerwonego wina
- przyprawa kuchni arabskiej Kebab-Shoarma Kamis
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
- Filet z kurczaka umyć i pokroić w paseczki.
- Włożyć do miseczki wsypać przyprawę Kebab Shoarma i dobrze wymieszać aby paseczki mięsa pokryły się przyprawą.
- Odstawić na 20 minut.
- Po tym czasie kurczaka podsmażyć na oliwie na rumiano i zalać winem czerwonym.
- Chwilę pogotować.
- 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobić odrobiną wody i wlać do sosu.
- Zagotować i doprawić solą jeśli trzeba.
3 komentarze
Bardzo ciekawe połączenie .Danie wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńidealne jako kolacja dla dwojga:))
OdpowiedzUsuńTrudno się z Tobą nie zgodzić, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.