Jest to mój szybki sposób bo tarcia chrzanu nie znoszę, płaczę jak bóbr i jest to jakaś alternatywa.
Ćwikła wychodzi pyszna, polecam.
Potrzebne będą:
- 4 spore buraki ćwikłowe
- 1 mały słoiczek chrzanu tartego
- ew. sól morska
- Buraki ugotować w wodzie z solą do miękkości, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Można buraki upiec ale wtedy trzeba soli użyć już do startych buraków, można też nie solić, wybór zostawiam jedzącemu.
- Połączyć starte buraki z chrzanem i zostawić w lodówce aby smaki się przegryzły.
- Do białej kiełbasy jest przepyszna.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.