Na wiosnę potrzeba dużo witamin po zimowym wyjałowieniu naszych organizmów i po prostu "chodzą" za mną takie sałatki.
Składniki: ( 4 porcje)
- Garść szpinaku baby
- garść roszponki
- garść kiełków soi
- 1 szklanka ugotowanej cieciorki
- kilka plastrów chorizo
- 100 g gorgonzoli
Na sos:
- 3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka przyprawy do sałatek Specialite
Liście można posiekać drobniej ale niekoniecznie.
Dodać wszystkie składniki do salaterki.
Ser pokroić w kostkę albo wkruszyć.
Każdy plaster kiełbasy pokroić na cztery części.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.
Dobrze wymieszać i schłodzić.
Smacznego.
4 komentarze
Cudowne połączenie gorgonzoli i szpinaku, musiało pysznie smakować :)) Ślinka mi leci :))
OdpowiedzUsuńOj tak witaminki potrzebne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie, ale mam pytanie: te kalorie to na 100 gram? na porcję? jeśli tak, to ile porcji? dziękuję za odpowiedź:)
OdpowiedzUsuńJak napisałam w poście to są 4 porcje i kalorie podane na 1 porcję:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.