Postanowiłam sobie porobić małe porządki na blogu a tu co???
Z bloga zniknęło prawie wszystko oprócz postów.
Byłam wściekła i siedziałam pół nocy aby wszystko ponaprawiać.
Udało się nareszcie a teraz mogę Was przywitać.
Proponuję dzisiaj bardzo pyszny, lekko kwaskowy sos do ryb, owoców morza lub mięs.
Składniki:
- 1 duże mango
- 1 łyżka oliwy
- 50 g solonych orzechów nerkowca
- pieprz do smaku
Przygotowanie sosu:
- Owoc mango obrać i pokroić w kostkę.
- Zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą a następnie zmiksować.
- Orzechy nerkowca posiekać.
- Mus z mango doprawić pieprzem i posypać orzechami nerkowca.
- Ja podałam do krewetek w czosnku ale o tym już za chwilę.
Pomysł własny.
4 komentarze
Mnie się tutaj podobało i nadal podoba. Jak chcesz pokombinować to kombinuj, ale w młodym wieku nie chce dostać zawału-skąd ja będe brała przepisy?
OdpowiedzUsuńFajny musik. Ciekawe czy dorsz z nim byłby jadalny :D
Ola do dorsza byłby idealny:-)
UsuńSuper prosty nie przekombinowany przepis. Pyszny sos tym razem był z halibutem ale następnym razem spróbuje do krewetek.
OdpowiedzUsuńDziękuję. Z halibutem też musiał być pyszny.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.