Składniki: (2 porcje)
- 50 g boczku wędzonego
- 50 g rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
- trójkąt sera Brie
- 1 avocado
Na sos:
- 2 łyżki oliwy bazyliowej
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka ziół do sałatek
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni na "chrupiąco".
Rukolę umyć i odwirować.
Ser Brie pokroić w kostkę.
Avocado obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić w ćwierć plasterki.
Pomidorki pokroić na ćwiartki.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.
Wymieszać i odstawić na 15 minut aby smaki się wymieszały.
Smacznego.
8 komentarze
ciekawe połączenie awokado i boczku, pewnie wyborne :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
szana-banana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Przyznaję że nigdy czegoś takiego nie jadłam, może warto spróbować. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńniesamowite połączenie boczku i awokado :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
szana-banana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Ależ mi narobiłaś apetytu ! :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
pamiętam jak na studiach z koleżankami robilyśmy sałatkę z ciepłym boczkiem... miłe wspomnienia :) o awokado nie pomyslałam. wypróbuję na pewno :)
OdpowiedzUsuńIdealna sałatka na kolację;)
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda to super
OdpowiedzUsuńGorące jak słońce,
szybkie jak wiatr,
pozdrowienia dla Ciebie,
przesyłam właśnie ja!
Przepysznie wygląda ta kolorowa sałatka!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.