czwartek, 15 marca 2012

Sałatka z rukoli z avocado i boczkiem

Kolejna sałatka na wiosenne dni, lekka, pożywna i przepyszna.


Składniki: (2 porcje)

  • 50 g boczku wędzonego
  • 50 g rukoli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • trójkąt sera  Brie
  • 1 avocado





Na sos:

  • 2 łyżki oliwy bazyliowej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka ziół do sałatek


Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni na "chrupiąco".
Rukolę umyć i odwirować.
Ser Brie pokroić w kostkę.
Avocado obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić w ćwierć plasterki.
Pomidorki pokroić na ćwiartki.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.
Wymieszać i odstawić na 15 minut aby smaki się wymieszały.

Smacznego.

8 komentarze

  1. ciekawe połączenie awokado i boczku, pewnie wyborne :)
    pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
    szana-banana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznaję że nigdy czegoś takiego nie jadłam, może warto spróbować. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. niesamowite połączenie boczku i awokado :)
    pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
    szana-banana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ mi narobiłaś apetytu ! :))

    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. pamiętam jak na studiach z koleżankami robilyśmy sałatkę z ciepłym boczkiem... miłe wspomnienia :) o awokado nie pomyslałam. wypróbuję na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  6. smacznie wygląda to super

    Gorące jak słońce,
    szybkie jak wiatr,
    pozdrowienia dla Ciebie,
    przesyłam właśnie ja!

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepysznie wygląda ta kolorowa sałatka!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger