czwartek, 15 marca 2012

Sałatka z czerwonej kapusty

Czyż na wiosnę nie trzeba nam witamin, organizm trochę wypłukany po zimowych chłodach i cięższym jedzeniu.
Dlatego takie sałatki-surówki często goszczą na mym stole.

                   Składniki: (6 porcji)
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 kwaskowe jabłko
  • biała część pora
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
                 Sos:
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka sosu balsamico

Kapustę drobno szatkujemy.
Pora kroimy w pół plasterki.
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Paprykę kroimy w paseczki.
Składniki sosu mieszamy.
Składniki sałatki mieszamy, solimy, dodajemy pieprz a następnie polewamy sosem .
Mieszamy i chłodzimy.
Smacznego.
Przepis własny.

3 komentarze

  1. Też uwielbiam takie sałatki i surówki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wszystko super, tylko tej cytryny jak dla armii..za dużo

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 2 łyżeczki soku bo tyle jest z cytryny to dla armii wojska? toż to tyle co nic na pół główki kapusty .

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger