i postanowiłam je wypróbować bo wyglądają bajecznie.
Posmakowały i robię je bardzo często.
Składniki cytuje za Magdą; (18 porcji)
- 1 szklanka mąki
- 4 jaja
- 700 g brokuła
- 1 opakowanie sera feta
- 1 kuka startej mozzarelli
- skórka starta z jednej cytryny
- sól
- pieprz
Brokuła dzielimy na małe różyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie przez 7-10 minut.
Mąkę wsypujemy do dużej miski, dodajemy do niej 4 jaja.
Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy drobno pokruszoną fetę, startą mozzarellę, skórkę cytrynową oraz rozdrobnionego brokuła. Mieszamy na gładką masę, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smażymy jak tradycyjne placki - na rozgrzanym oleju, po kilka minut z obu stron.
Są przepyszne...polecam.
Smacznego.
7 komentarze
Super! Cieszę się, że na stałe zagościły w Twoim kulinarnym repertuarze ;)
OdpowiedzUsuńjuż sobie wyobrażam jak cudownie muszą smakować!
OdpowiedzUsuńRobiłam podobne wczoraj! :) Będą jutro u mnie na blogu :)
OdpowiedzUsuńZajrzę:-)
UsuńNie wiem jak smakują ale wyglądają zachęcająco. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńO jacie! Swietne! A ile wyszlo ich z tego przepisu?
OdpowiedzUsuńMój przelicznik kalorii mówi że 18 ale myslę że 4 osoby spokojnie sie najedzą:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.