niedziela, 4 marca 2012

Pasta z jaj

Ponieważ pasty ostatnio mnie zauroczyły oto i następna z nich.
Pasta z jaj  lekka, wiosenna, pyszna na śniadanie.





Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1/2 szkl startego żółtego sera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mała czerwona cebula
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 1 ogórki kiszone
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz 
 



Jaja  ugotować na twardo, obrać i wrzucić do blendera, zmiksować, potem dodać masło i dalej miksować. Warzywa obrać i pokroić na kawałki a następnie zmiksować. 
Szczypior i koperek drobno pokroić albo tez zmiksować.
Połączyć wszystkie zmiksowane składniki. 
Dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie wymieszać 
Pasta gotowa do spożycia.
Lepiej smakuje schłodzona.



Smacznego.


 

2 komentarze

  1. Uwielbiam pastę jajeczną, do tego posolony pomidorek...Mmmm, niebo w gębie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja wole kiełki i świeżą bułkę *.*

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger