Pasta z jaj lekka, wiosenna, pyszna na śniadanie.
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1/2 szkl startego żółtego sera
- 1/2 czerwonej papryki
- mała czerwona cebula
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- 1 ogórki kiszone
- 4 duże rzodkiewki
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Jaja ugotować na twardo, obrać i wrzucić do blendera, zmiksować, potem dodać masło i dalej miksować. Warzywa obrać i pokroić na kawałki a następnie zmiksować.
Szczypior i koperek drobno pokroić albo tez zmiksować.
Połączyć wszystkie zmiksowane składniki.
Dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie wymieszać
Pasta gotowa do spożycia.
Lepiej smakuje schłodzona.
Smacznego.
2 komentarze
Uwielbiam pastę jajeczną, do tego posolony pomidorek...Mmmm, niebo w gębie! :)
OdpowiedzUsuńJa wole kiełki i świeżą bułkę *.*
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.