Składniki: 3 porcje
- 300 g krewetek królewskich
- 5 ząbków czosnku
- 1/3 szklanki oliwy
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Krewetki w czosnku:
- Krewetki obrać i umyć.
- Czosnek obrać i posiekać a następnie połączyć z oliwą.
- Do oliwy z czosnkiem włożyć krewetki i zostawić na 1 godzinę.
- Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić krewetki razem z olejem.
- Smażyć po 3 minuty z każdej strony.
- Na koniec dodać sól, pieprz i posiekany koperek i natkę.
- Podałam z sosem z mango i solonymi orzechami nerkowca.
Przepis od Marcina.
3 komentarze
Wszystkie Twoje dania są pyszne ale czosnek jest jedną z niewielu rzeczy których nie lubię:) Danie wygląda egzotycznie i na pewno jest smaczne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMogą być smaczneee :D
OdpowiedzUsuńJestem wielką fanką dań z owoców morza, zwłaszcza krewetek królewskich:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.