niedziela, 4 marca 2012

Koperty z parówkami i kiełkami

Bardzo szybko się je robi i smakują wybornie.


                     Składniki: ( 4 porcje )
  • paczka ciasta francuskiego
  • na każdy kwadrat ciasta parówka ( ulubionej marki )
  • cebula dymka
  • starty ser żółty
  • kiełki rzodkiewki
  • jajo do smarowania
Ciasto podzielić na kwadraty.
Każdą parówkę przekroić na trzy.
Cebulę pokroić w pół plasterki.
Na każdym kwadracie z ciasta ułożyć parówki, cebulę, kiełki oraz posypać serem żółtym
Zlepić kwadraty w koperty.
Posmarować rozmąconym  jajem.
Piec 25 minut w temp 200 C
Smacznego.
Przepis własny.

6 komentarze

  1. Wyglądają bardzo smacznie, jestem pod wrażeniem Twoich potraw, nie próbuję ale ich wygląd jest niesamowity. Ja nawet jak coś przygotuję z tych Twoich przepisów to i tak nie wyglądają jak u Ciebie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mów tak Reniu...na pewno są smaczne i efektowne...więcej wiary w swoje możliwości.

      Usuń
  2. Ja popieram przedmówczynie :D
    Chociaż uważam,że lepiej gotuje wodę na kawę i jestem mistrzem podgrzewania pierogów w mikrofalówce ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. ale full wypaśne koperty aż zgłodniałam:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger