Składniki: ( 4 porcje )
- paczka ciasta francuskiego
- na każdy kwadrat ciasta parówka ( ulubionej marki )
- cebula dymka
- starty ser żółty
- kiełki rzodkiewki
- jajo do smarowania
Każdą parówkę przekroić na trzy.
Cebulę pokroić w pół plasterki.
Na każdym kwadracie z ciasta ułożyć parówki, cebulę, kiełki oraz posypać serem żółtym
Zlepić kwadraty w koperty.
Posmarować rozmąconym jajem.
Piec 25 minut w temp 200 C
Smacznego.
Przepis własny.
6 komentarze
Wyglądają bardzo smacznie, jestem pod wrażeniem Twoich potraw, nie próbuję ale ich wygląd jest niesamowity. Ja nawet jak coś przygotuję z tych Twoich przepisów to i tak nie wyglądają jak u Ciebie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie mów tak Reniu...na pewno są smaczne i efektowne...więcej wiary w swoje możliwości.
UsuńJa popieram przedmówczynie :D
OdpowiedzUsuńChociaż uważam,że lepiej gotuje wodę na kawę i jestem mistrzem podgrzewania pierogów w mikrofalówce ;D
ale full wypaśne koperty aż zgłodniałam:)
OdpowiedzUsuńdoskonała przekaska !!!
OdpowiedzUsuńSą pyszne, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.