Tym razem z cebulką i zarodkami pszennymi w których ostatnio się zakochałam a także suszem z pomidorów.
Składniki
Zaczyn:
- 3/4 szkl zakwasu żytniego
- szklanka mąki graham
- szklanka letniej wody
Chleb właściwy
- 1 kg mąki pszennej
- 3,5 szklanki letniej wody
- 3 łyżeczki soli
- 1/6 kostki drożdży ( zrobić papkę z wodą )
- 3/4 szklanki zarodków pszennych stabilizowanych
- 1/2 szklanki cebulki prażonej Prymat
- 3/4 szklanki pestek słonecznika
- 1 łyżka suszu z suszonych pomidorów
- wyżej zarobiony zaczyn.
Z wszystkich składników wyrobić ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Po godzinie ciasto odgazować.
Foremki posmarować masłem i wysypać mąką.
Z podanego ciasta odłożyć ok. 3/4 szklanki na następny wypiek.
Ciasto przełożyć do foremek ( ja mam dwie keksówki )lub jednej dużej i posypać wierzch suszem pomidorowym.
Piec 15 minut w 160 stopniach po czym zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec godzinę.
Studzić na kratce.
Smacznego.
3 komentarze
Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30
OdpowiedzUsuńfoot drop, just so she can be a youtube sensation.
My iPad is now broken and she has 83 views.
I know this is completely off topic but I had to share it with
someone!
Check out my weblog ... disney stocks
Hi there just wanted to give you a quick heads up.
OdpowiedzUsuńThe words in your content seem to be running off the screen in Firefox.
I'm not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I'd post to let
you know. The design look great though! Hope you get the problem solved soon.
Kudos
Here is my web-site ; retirement planning
Hey There. I found your blog using msn. This is a really
OdpowiedzUsuńwell written article. I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll
certainly comeback.
My website: online penny slots
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.