poniedziałek, 12 marca 2012

Aromatyczne masło z czubrycą zieloną

Uwielbiam robić masła smakowe, wtedy nawet nie trzeba nic więcej na kanapkę.
Jak otrzymałam czubrycę zieloną ze sklepu AleDobre do testowania to nie mogłam się oprzeć zrobieniu aromatycznego masełka.
                    Składniki:
Śmietanę ubijać mikserem na najwyższych obrotach do momentu aż zaczną się tworzyć grudki masła, wtedy zmniejszyć obroty miksera i dalej ubijać aż grudki zrobią się bryłką masła.
Masło dobrze wypłukać w zimnej wodzie, a następnie dodać czubrycę zieloną i dobrze wymieszać.
Smacznego.

2 komentarze

  1. u mnie czubryca do tej pory lądowała w sałatkach i w twarożku. masło z jej dodatkiem musi być niezwykłe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Równiez kocham podrasowane masło - u mnie to klasyka czosnek i pietruszka, ale Twój przepis brzmi ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger