czwartek, 2 lutego 2012

Żurek z grzybami

Taki żurek jak znalazł jeśli zmarzniecie w ten mróz, u mnie dzisiaj jest -16 stopni....brrrrrr.
Jakież było moje zdziwienie jak otworzyłam dziś bloga....100000 odwiedzin....dziękuję Wam bardzo moi drodzy, jest mi niezmiernie milo...jakieś ciasto Wam się należy...pomyślę i upiekę.
Dziękuję z całego serducha.

Składniki:
  • żurek Winiary z torebki
  • 4 kapelusze grzybów suszonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 kiełbaski śniadaniowe lub inne ulubione
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarnek pieprzu czarnego
  • kilka kromek chleba
Przygotowanie zupy:
  • Grzyby pokruszyć, zalać wodą, posolić i gotować ok 15 minut.
  • Dodać czosnek, pieprz, liście laurowe oraz kiełbaski śniadaniowe i gotować jeszcze 5 minut.
  • Żurek rozprowadzić małą ilością wody i zalać wywar.
  • Gotować jeszcze 5 minut.
  • Kromki chleba pokroić w kostkę i zrumienić na oleju.
  • Żurek podawać z grzankami.
Smacznego.
Pomysł własny.

7 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger