Polecam.
Składniki:
- 1/2 główki małej kapusty włoskiej
- 1/4 główki kapusty czerwonej
- 1 cebula czerwona
- 1 cebula biała
- mała cukinia
- mały bakłażan
- 300 g mięsa mielonego wieprzowego
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 300 g pieczarek
- sos Tysiąca Wysp ( miałam gotowy )
- kulka mozzarelli
- sól
- pieprz
Kapusty poszatkować i ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, zalać rosołem.
Bakłażana pokroić w kostkę i ułożyć na kapuście.
Mięso podsmażyć na oleju i ułożyć na bakłażanie.
Na mięsko pokrojone w krążki obie cebule oraz pieczarki pokrojone w plasterki a także cukinię pokrojoną w plastry.
Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli.
Zapiekankę polać sosem Tysiąca Wysp.
Zapiekać 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
13 komentarze
Lubię tu zaglądać, zawsze jest coś pysznego:)Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję Reniu:-)
Usuńuwielbiam zapiekanki i pomysły COŚ Z NICZEGO. Apetyczna delicja ta zapiekaneczka
OdpowiedzUsuńDziękuję ...na prawdę pyszna:-)
UsuńWygląda bardzo fajnie, kolorowo :)
OdpowiedzUsuńTak tez smakuje:-)
Usuńza to uwielbiam koncepcję zapiekanek - z różnych składników można wyczarować pyszne dania
OdpowiedzUsuńPrawda że to jest super w zapiekankach???
UsuńTez to lubię:-)
O, taki przekładaniec to mi się podoba...Przy tym wygląda znakomicie i jak mniemam tak samo smakuje...Dziękuję za pomysł i przepis, oczywiście można go sobie jakoś tam na własną modłę zmodyfikować, prawda? :)
OdpowiedzUsuńSerdeczności!
Prawda prawda...możesz sobie pozamieniać,dołożyć albo odjąć, włożyć to co lubisz...spróbuj i pochwal się:-)
UsuńI bardzo ciekawe i pewnie smaczne danie wyszło... ;) Pozdrowionka! :)
OdpowiedzUsuńTak właśnie Kasiu wyszło:-)
UsuńŻyczę ...
OdpowiedzUsuńPogodnego I Radosnego Dnia ...
Uroczego Wieczoru ...
Spokojnej Nocy Z Kolorowymi Snami ...
Miłego Sobotnio - Niedzielnego Wypoczynku ...
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.