Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 250 g mięsa mielonego
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki wina czerwonego wytrawnego
- 2 łyżki śmietany
- oliwa do smażenia
- 50 g startego żółtego sera
- słoiczek domowego keczupu
- 1 łyżka suszu pomidorowego
- sól
- pieprz
- bazylia suszona bądź świeża
- oregano suszone
Mięso mielone usmażyć na oliwie na rumiano a następnie dodać pozostałe składniki i wino.
Dusić razem kilka chwil.
Makaron ugotować aldente i wrzucić na patelnię z mięsem.
Doprawić przyprawami i posypać tartym żółtym serem, wymieszać.
Gotowe.
1 komentarze
To jest moja wariacja na dziś :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.