- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki pszennej T 650
- bulion do rozprowadzenia sosu
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
- sól morska
- pieprz czarny
- sos tabasco do smaku
Przygotowanie sosu:
Zasmażyć na rumiano łyżkę mąki ze sporą łyżką masła, rozprowadzić rosołem tak, aby sos był gęsty - rosół musi być nietłusty - wlać szklankę wina czerwonego wytrawnego, dodać trochę soli, pieprzu, łyżeczkę sosu tabasco dla ostrości i gotować na wolnym ogniu, dopóki sos się nie zredukuje i stanie się zawiesisty.
Polecam.
Smacznego.
Przepis gdzieś z sieci.
Smacznego.
Przepis gdzieś z sieci.
3 komentarze
Znowu takie pyszności przygotowałaś, aż zgłodniałam. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszelakie sosy na bazie win, dają niesamowity aromat!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie,
www.gastronomygo.blogspot.com
szana ;)
Wydaje się być pyszny:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.