Smakują obłędnie a w cieście piwnym to petarda.
Polecam.
Polecam.
Na ciasto:
- 100 ml piwa
- 6 łyżek mąki pszennej T 650
- 1 jajo
- sól morska
- 1 łyżka sosu sojowego
Przygotowanie śledzi:
- Z podanych składników zrobić ciasto i moczyć w nim od strony skóry tylko płat śledziowy.
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć płaty najpierw od strony skóry w cieście.
- Następnie z drugiej strony na rumiano.
- Podawać z plastrami cytryny.
Przepis własny.
4 komentarze
Wow, muszą smakować pysznie, zawsze lubiłam takie śledzie smażone i moczone w occie. Te wyglądają smakowicie, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńZrób sobie bo naprawdę watro:-)
UsuńJak tylko gdzieś kupię śledziki to wypróbuję, bo bardzo mi się spodobał ten przepis :)
UsuńSmażony śledź? Jak zwykle się nie znam. Ze składników tylko piwo w mieszkaniu jest :D Ale może być dobre *.*
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.