Przyprawą tą jest Czubryca Zielona
Pysznie smakują doprawione czubrycą potrawy z roślin strączkowych.
Czubryca zielona to mieszanka wysokiej jakości ziół suszonych - cząbru, cebuli, czosnku oraz natki pietruszki.
Postanowiłam ją dodać do sałatki a że to przy okazji jest sałatka z warzyw strączkowych więc pasowało bardzo.
Sałatka wyszła bardzo smaczna i czubryca zielona na stałe zagości w mojej kuchni.
Sałatka z soczewicy czerwonej.
Składniki:
- 2 szklanki gotowanej soczewicy czerwonej
- 1 cebula
- 1 jabłko
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka czubrycy zielonej
- 2 ząbki czosnku
Następnie do jogurtu dodać czubrycę zielona i wymieszać.
Jabłko pokroić w kostkę a cebule jak kto lubi.
Połączyć z soczewicą czerwoną.
Składniki wymieszać z sosem i zostawić do zmacerowania.
Sałatkę podawać na zimno.
Smakuje wybornie.
Smacznego.
Przepis własny.
4 komentarze
Wodzisz na pokuszenie.
OdpowiedzUsuńKusisz soczewicą,kusisz czubrycą, kusisz sałatką.
Kusisz przepisami. :D
Pewnie pyszna. Moje smaki.:D
Zrób sobie a na pewno Ci zasmakuje;-)
Usuńsmacznie wygląda
OdpowiedzUsuńDzień Dobry!
Każdy nowy dzień jest kwiatem, który zakwita w naszych rękach. Tam, gdzie się kocha, nigdy nie zapada noc. Serce to cząstka człowieka, która tęskni, kocha i czeka.Udanego, słonecznego dzionka życzę
Pozdrawiam cieplutko
Dziekuję Agatko:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.