Ważne że wszystkim smakuje.
Składniki:
- 2 zupki chińskie ( ja dałam ostre )
- 1 nieduża kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 papryka czerwona
- 1 filet z kurczaka
- biała część pora
- 4 korniszony
- 2 łyżki majonezu
- 200 g jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Dodać majonez i jogurt, wymieszać i pozostawić na 1 godzinę.
Kapustę pekińską pokroić w paseczki.
Paprykę i korniszony pokroić w kostkę.
Kukurydzę i czerwoną fasolę osączyć z zalewy.
Pora pokroić w pół plasterki.
Filet pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, ostudzić.
Po godzinie wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
Przepis od koleżanek.
5 komentarze
POTWIERDZAM ta sałatka jest rewelacyjna! ;) U Ciebie pięknie się prezentuje. ;)
OdpowiedzUsuńhmm, ciekawy przepis...zupka chińska inaczej:)
OdpowiedzUsuńSpróbuję na pewno.
Serdeczności!
Lubię sałatki z zupek chińskich, jadłam kiedyś u koleżanki na domówce i była pyszna:)
OdpowiedzUsuńale zbieg okoliczności właśnie zrobiłam taka tylko bez dodatku kurczaka na ten weekend!polecam wszystkim jest pyszna!
OdpowiedzUsuńDotka to jest pyszne
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.