Przepis został przekazany i teraz ja je zwijam.
Składniki:
- wołowina zrazowa lub polędwica
- ogórki kiszone (pokrojone w słupki)
- cebula (pokrojona w piórka)
- ulubiona musztarda
- sól
- pieprz
- bulion wołowy
Wołowinę pokroić na plastry a następnie dobrze rozbić tłuczkiem.
Oprószyć pieprzem i solą i posmarować musztardą.
Na środku każdego płata ułożyć po dwa paski ogórka kiszonego oraz kilka piórek cebuli, a następnie płaty zwinąć w roladki.
Mięso spiąć wykałaczką.
Obsmażyć roladki na tłuszczu ze wszystkich stron a następnie zalać bulionem.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Są pyszne, polecam.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
12 komentarze
Moja mama robi identyczne roladki zawsze na święta, muszę w końcu je zrobić sama:)
OdpowiedzUsuńZrób a nie zawiedziesz się:-)
UsuńUwielbiam takie roladki :) a tak dawno nie jadłam...
OdpowiedzUsuńNo to do dzieła:-)
UsuńWitam cieplutko!
OdpowiedzUsuńZ dzisiejszymi pozdrowieniami
przesyłam Tobie uśmiech radosny
bo dni są coraz dłuższe...
a to znak, że coraz bliżej do wiosny!
Przyjemnego weekendu
Witam Agatko,miło mi że mnie odwiedziłaś:-)
Usuńjezeli chodzi o tego anonima walczacego z roladkami to chyba chodzi o mnie, coz wszystko pokrojone, rozbite w miedzy czasie zmienione dwie pieluchy i zjedzona jedna zupka, a miala byc taka piekna niedziela ... why :(
OdpowiedzUsuńjarek
porada dla chlopakow , roladki dobrze rozbijac przez worek foliowy i na duzej desce , nie ufajdamy calej kuchni :)
OdpowiedzUsuńwracajac do roladek, jezeli pomimo szczerych checi niesty czesc wyszla mieska twarda a czesc miekka to co zrobilem nie tak? najprosciej byloby mi powiedziec ze to kwestia miesa ale czuje ze cos namieszalem, mozecie poradzic jak tego uniknac w przyszlosci? co do smaku nie ma zastrzezen bylo pyszne :)
OdpowiedzUsuńMusze Ci powiedzieć że nie umiem odpowiedzieć Ci na pytanie-ewentualnie przyczyną może być to że nierówno rozbiłeś mięso albo jedne zrobiłeś większe a inne mniejsze.
UsuńNo bo potem skoro zalane bulionem równo się dusiły to innej odpowiedzi nie ma.
Nie poddawaj się następnym razem wyjdzie na pewno tak jak chcesz.
Ja robiąc zrazy razem z cebulą i kiszonym ogórkiem układam pasek wędzonego boczku i chleba razowego a po całości posypuję majerankiem :) to jest pychota polecam !!!
OdpowiedzUsuńWypróbuje na pewno.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.