Wieprzowe roladki w galarecie.
Składniki:
- 10 plastrów Szynki
- 3 jaja na twardo
- 500 ml bulionu wieprzowego
- musztarda meksykańska
- 4 łyżeczki żelatyny
- bazylia do dekoracji
Przygotowanie:
Smacznego.
Przepis własny.
- Żelatynę rozpuścić w bulionie wieprzowym.
- Jaja ugotować na twardo i podzielić na ćwiartki.
- Plastry szynki posmarować musztardą meksykańską, ułożyć na plastrach cząstki jaja , zwinąć roladki i ułożyć ciasno na talerzu.
- Udekorować listkami bazylii.
- Zalać bulionem z żelatyną do połowy ( aby roladki nie wypłynęły ) i schłodzić.
- Jak galaretka stężeje zalać resztą bulionu i ponownie schłodzić.
Smacznego.
Przepis własny.
4 komentarze
Ciekawe:) takich cudów jeszcze nie widziałam
OdpowiedzUsuńPięknie wszystko wygląda i na pewno tak smakuje. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKiedyś już miałam ochotę to zrobić, ale jakoś wyleciało z głowy. Fajnie, że mi przypomniałaś :-)
OdpowiedzUsuńNo i po co mi to było, tak przed śniadaniem, apetytu mi narobiłaś!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.