piątek, 17 lutego 2012

Roladki wieprzowe w galarecie

Każdą wędlinę można zrolować z nadzieniem i zalać galaretą i będzie pyszna przystawka.
Wieprzowe roladki w galarecie.

   
Składniki:
  • 10 plastrów Szynki
  • 3 jaja na twardo
  • 500 ml bulionu wieprzowego
  • musztarda meksykańska
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • bazylia do dekoracji
Przygotowanie:
  • Żelatynę rozpuścić w bulionie wieprzowym.
  • Jaja ugotować na twardo i podzielić na ćwiartki.
  • Plastry szynki posmarować musztardą meksykańską, ułożyć na plastrach cząstki jaja , zwinąć roladki i ułożyć ciasno na talerzu.
  • Udekorować listkami bazylii.
  • Zalać bulionem z żelatyną do połowy ( aby roladki nie wypłynęły ) i schłodzić.

  • Jak galaretka stężeje zalać resztą bulionu i ponownie schłodzić.

Smacznego.
Przepis własny.

4 komentarze

  1. Ciekawe:) takich cudów jeszcze nie widziałam

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wszystko wygląda i na pewno tak smakuje. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś już miałam ochotę to zrobić, ale jakoś wyleciało z głowy. Fajnie, że mi przypomniałaś :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. No i po co mi to było, tak przed śniadaniem, apetytu mi narobiłaś!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger