Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- plastry sera topionego
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- bułka tarta do panierowania
- jajo
Filety rozbić lekko (ja robię to kostkami ściśniętej dłoni)
Każdy płat posypać papryką oraz solą i pieprzem.
Na każdy płat nałożyć plaster sera topionego.
Można spiąć wykałaczką.
Roladki maczać w rozbełtanym jaju a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
Smacznego!
3 komentarze
Witaj,
OdpowiedzUsuńŚwietnie, że prowadzisz blog kulinarny, czasem, a nawet bardzo często brak mi pomysłów na obiad, zatem jeśli pozwolisz skorzystam z co niektórych:)
Serdeczności!
Ależ proszę bardzo ,będzie mi bardzo miło:-)
UsuńAż ślinka mi pociekła .Pycha
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.