a teraz przepis gości często w mojej kuchni.
Wędlina z piersi indyka.
Składniki:
- 1000 g filetu z indyka
- 1 łyżka majonezu
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżka przyprawy bałkańskiej
- 4 łyżki soli
- 2 ząbki czosnku
- 1000 ml wody
Przygotowanie:
Polecam bo jest pyszna.- Do wody dodać wszystkie przyprawy oraz majonez.
- Wymieszać a potem zagotować i wystudzić.
- Jak wywar ostygnie włożyć do niego umyte mięso i zagotować.
- Gotować 5 minut i zostawić na noc do wystygnięcia.
- Rano ponownie zagotować i gotować znowu 5 minut.
- Zostawić do wystygnięcia.
- Potem wyjąć mięso z wody posmarować musztardą rosyjską i polać odrobiną miodu i zapiec w piekarniku ok. 15 minut.
Smacznego.
10 komentarze
Wygląda przepysznie, aż zgłodniałam, trzeba będzie wypróbować. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPolecam Reniu bo warto:-)
Usuńtylko życzyć smacznego.
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)
UsuńW mgnieniu oka? Czekasz na nią całą noc + jeszcze ze 2h zanim ostygnie ;) ale fakt, samo "robienie" zajmuje bardzo mało czasu i zapowiada się smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNakład pracy jest tak mały że robi się ją w międzyczasie a efekt jest super:-)
UsuńJa tez tak często robię..ale bez zapiekania z musztardą i miodem..i musze następnym razem tak zrobbić..
OdpowiedzUsuńPolecam:-)
UsuńMrrr to może być dobre :D
OdpowiedzUsuńO, o, o, to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.