niedziela, 12 lutego 2012

Pierś indycza w oka mgnieniu gotowana

Pierwszy raz o przepisie usłyszałam w Kuchni na Wzgórzu i Ulci
a teraz przepis gości często w mojej kuchni.
Wędlina z piersi indyka.
    
Składniki:
Przygotowanie:
  • Do wody dodać wszystkie przyprawy oraz majonez.
  • Wymieszać a potem zagotować i wystudzić.
  • Jak wywar ostygnie włożyć do niego umyte mięso i zagotować.
  • Gotować 5 minut i zostawić na noc do wystygnięcia.
  • Rano ponownie zagotować i gotować znowu 5 minut.
  • Zostawić do wystygnięcia.
  • Potem wyjąć mięso z wody posmarować musztardą rosyjską i polać odrobiną miodu i zapiec w piekarniku ok. 15 minut.

Polecam bo jest pyszna.
Smacznego.

10 komentarze

  1. Wygląda przepysznie, aż zgłodniałam, trzeba będzie wypróbować. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. tylko życzyć smacznego.

    OdpowiedzUsuń
  3. W mgnieniu oka? Czekasz na nią całą noc + jeszcze ze 2h zanim ostygnie ;) ale fakt, samo "robienie" zajmuje bardzo mało czasu i zapowiada się smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nakład pracy jest tak mały że robi się ją w międzyczasie a efekt jest super:-)

      Usuń
  4. Ja tez tak często robię..ale bez zapiekania z musztardą i miodem..i musze następnym razem tak zrobbić..

    OdpowiedzUsuń
  5. Mrrr to może być dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  6. O, o, o, to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger