Wspomnienia z Grecji powracają.
Składniki:
- 4 liście sałaty lodowej
- krążki zielonej papryki
- 1 pomidor
- oliwki czarne i zielone
- sól
- 1 łyżka oleju arachidowego
- ser feta ( Patros )
- zioła do sałatek ( Specialite Kamis )
Sałatę lodową pokroić w kwadraty i ułożyć na dnie naczynia.
Pomidora pokroić w cząstki, ułożyć na sałacie.
Ser feta pokroić w kostkę i posypać sałatę.
Udekorować krążkami zielonej papryki.
Posypać oliwkami, a następnie posypać ziołami do sałatek.
Na końcu polać olejem arachidowym.
Zostawić na 15 minut do zmacerowania.
Smacznego.
3 komentarze
uwielbiam!
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.