Polecam....robi się szybko nie tak jak tradycyjny.
Po ugotowaniu gotowy do spożycia od razu bo nie musi dojrzewać.
Składniki:
- 500 g kapusty kiszonej
- 500 g kapusty białej
- 1 laska kiełbasy podwawelskiej
- 300 g mięsa od szynki
- 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina
- 2 kapelusze grzybków suszonych
- 4 ziarnka jałowca
- 2 liście laurowe
- 4 ziarnka ziela angielskiego
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Kapustę kiszoną drobno pokroić i wypłukać jeśli jest za kwaśna.
Ugotować w niewielkiej ilości wody.
Mięso pokroić w kostkę i oprószyć pieprzem, podsmażyć na oleju.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości oleju.
Kiełbasę pokroić w plastry.
wszystkie składniki wrzucić do jednego garnka, dodać przyprawy, pokruszone grzyby oraz podlać winem i dusić pod przykryciem do miękkości.
Smacznego!
4 komentarze
Zjadłabym :D
OdpowiedzUsuń*zapisuje w notatniku-kazać sobie zrobić na pobyt w domu* :D
No no niech Ci zrobią hi hi:-)
UsuńUgotowałam,ale bez białej kapusty,i więcej grzybków dałam.wspaniały,bo mięsa nie dawałam prócz białej kiełbaski i kilka plasterków wędzonego boczku...za to 2 łyżki smalcu dodałam na początku...OK. Lubię szybko i smacznie!
OdpowiedzUsuńCieszę sie że posmakowało.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.