niedziela, 19 lutego 2012

Krem niebiański

Szybki i pyszny deser, polecam gorąco.
                       Składniki:
  • 300 g serka mascarpone
  • Jogurt Niebieski Migdał (firma JOGO) - 350 ml
  • 4 łyżki cukru pudru
  • czereśnie kandyzowane
  • płatki migdałowe
  • migdały
  • rodzynki
  • kilka fistaszków
  • kakao do posypania
  • 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/3 szklanki wody
  • sok z cytryny
Serek mascarpone wymieszać z cukrem a następnie z  jogurtem Niebieski Migdał, dodać sok z cytryny.
Dodać rozpuszczoną żelatynę.
Wymieszać dokładnie.
Na dno pucharków włożyć kandyzowane czereśnie, potem krem , trochę bakalii, znowu krem i na wierzch resztę bakali.
Można polać sokiem z kandyzowanych czereśni.
Włożyć do lodówki aby krem stężał.
Smacznego.

9 komentarze

  1. nie znam tego jogurtu, będe musiała poszukać! :)
    pozdrawiam i zapraszam do siebie,
    www.gastronomygo.blogspot.com
    szana ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak z mascarpone to na pewno pysznie..:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis mi z nieba spadł, bo właśnie mam serek w lodówce!Ależ to zachęcająco wygląda!Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. mila-ada
    Wygląda zachęcająco. Może podpowiesz, w sklepach jakiej sieci można kupić ten jogurt? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo obiecująco:-)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger