Składniki:
- 300 g serka mascarpone
- Jogurt Niebieski Migdał (firma JOGO) - 350 ml
- 4 łyżki cukru pudru
- czereśnie kandyzowane
- płatki migdałowe
- migdały
- rodzynki
- kilka fistaszków
- kakao do posypania
- 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/3 szklanki wody
- sok z cytryny
Dodać rozpuszczoną żelatynę.
Wymieszać dokładnie.
Na dno pucharków włożyć kandyzowane czereśnie, potem krem , trochę bakalii, znowu krem i na wierzch resztę bakali.
Można polać sokiem z kandyzowanych czereśni.
Włożyć do lodówki aby krem stężał.
Smacznego.
9 komentarze
nie znam tego jogurtu, będe musiała poszukać! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie,
www.gastronomygo.blogspot.com
szana ;)
W sieci dyskontu Tesco powinien być:-)
Usuńjak z mascarpone to na pewno pysznie..:-)
OdpowiedzUsuńPrzepis mi z nieba spadł, bo właśnie mam serek w lodówce!Ależ to zachęcająco wygląda!Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPochwal się jak zrobisz Danielko:-)
Usuńmila-ada
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco. Może podpowiesz, w sklepach jakiej sieci można kupić ten jogurt? Pozdrawiam
Poszukaj w sklepach Tesco...powinien być:-)
UsuńWygląda bardzo obiecująco:-)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.