Kokardki z musem jabłkowym...proszę się częstować.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego w kwadratach
- 4 jabłka
- 1 łyżka masła
- cukier waniliowy
- żurawina do dekoracji
- miód do smarowania
Kwadraty ciasta pokroić na paski.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jabłka smażyć na rozpuszczonym maśle, dodając cukier waniliowy, wystudzić.
Następnie jabłka nałożyć na paski ciasta i ścisnąć po środku.
Posmarować jabłka płynnym miodem i udekorować żurawiną.
Piec 30 minut w temp. 170 stopni.
Są pyszne.
Smacznego.
6 komentarze
ja sie bardzo chętnie poczęstuję!:-)))
OdpowiedzUsuńZapraszam:-)
UsuńPyszne i proste - to lubię :)
OdpowiedzUsuńTez tak lubię,prosto i pysznie:-)
UsuńPoproszę jedną :)
OdpowiedzUsuńAsiu częstuj się:-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.