Tym razem trochę dodałam po swojemu i wyszedł rewelacyjnie.
Dodatek ciemnego avocado tylko podkreślił smak sosu.
- avocado zielone
- avocado brunatne Hass
- mięsisty pomidor
- 1/2 czerwonej papryki
- czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- mielona kolendra
- sól morska
- pieprz
- chili
- sok z cytryny
- Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać.
- A avocado usunąć pestki i łyżeczką wydrążyć miąższ a potem rozgnieść je widelcem na papkę.
- Polać sokiem z cytryny.
- Cebulę drobno posiekać i dodać do avocado.
- Dodać przyprawy i dobrze wymieszać.
- Schłodzić w lodówce.
Polecam.
Smacznego.
1 komentarze
Świetny jest ten dip! :D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.