sobota, 25 lutego 2012

Guacamole meksykański dip

Uwielbiam ten sos w pod każdym względem.
Tym razem trochę dodałam po swojemu i wyszedł rewelacyjnie.
Dodatek ciemnego avocado tylko podkreślił smak sosu.

Składniki:
  • avocado zielone
  • avocado brunatne Hass
  • mięsisty pomidor
  • 1/2 czerwonej papryki
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • mielona kolendra
  • sól morska
  • pieprz
  • chili
  • sok z cytryny
Przygotowanie sosu:
  • Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać.
  • A avocado usunąć pestki i łyżeczką wydrążyć miąższ a potem rozgnieść je widelcem na papkę.
  • Polać sokiem z cytryny.
  • Cebulę drobno posiekać i dodać do avocado.
  • Dodać przyprawy i dobrze wymieszać.
  • Schłodzić w lodówce.
Ja podaję do wszystkiego: do mięsa, na kanapki, znakomity jest do placków ziemniaczanych.
Polecam.
Smacznego.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger