Kotlet schabowy z kostką.
Składniki:
- plastry schabu z kostką
- 1 jajo
- sól
- ziarenka smaku
- mąka
- bułka tarta
Jajo roztrzepać z odrobiną ziarenek smaku.
Kotlety z mąki wkładamy do jaja a następnie panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na oleju na rumiano z obu stron.
Smacznego.
Przepis kuchni regionalnej
8 komentarze
Oj staropolski,to nasz schabowy nie jest,raczej prlowski:)Nie mniej jednak od czasu do czasu jest pyszny,zwlaszcza po roznych wyszukanych daniach..Anka
OdpowiedzUsuńTakie proste a takie smaczne! ja kupuję schab bez kości albo odcinam kość.
OdpowiedzUsuńDomowy obiad! O rany zjadłabym! Z ziemniaczkami i mizerią! Za przepis dziękuję-wstyd się przyznać, ale naprawdę nie wiedziałam jak zrobić schabowego :D
OdpowiedzUsuńHelen ale schabowy z kostką jest smaczniejszy i bardziej soczysty, nie odcinaj kostki i spróbuj:-)
OdpowiedzUsuńOla ciesze się że mogłam pomóc:-)
Aniu może i masz rację ale od czasu do czasu mozna go zjeść:-)
Ja też często tęsknię za schabowym (za czym ja nie tęsknię;)), ale nie umiem go zrobić. Raczej filety z kurczaka w panierce - ala schabowy. Schabowe robiłam raz czy dwa, moczyłam nawet mięso w mleku. Gotowe usmażyłam, a późnij dopiekałam w piekarniku i raz tak dopiekłam, że panierka musiała pójść do kosza;) Jakieś metody, żeby wyszedł?
OdpowiedzUsuńNiesiu Ty po prostu zrób tak jak napisałam i zapewniam Cię że wyjdzie znakomicie:-)
UsuńRuski rok nie jadłam schabowego.
OdpowiedzUsuńJakoś za nim nie tęsknię.
Pozdrawiam:)
A ja czasami tak :-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.