Teraz sobie połączyłam je razem.
Składniki:
- 1/2 małej główki kapusty białej
- 1/4 główki kapusty czerwonej
- duża cebula
- 50 g rodzynek
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego
- 5 łyżek majonezu
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
- cukier
Białą i czerwoną kapustę poszatkować i każdą umieścić w osobnych miskach, lekko posolić i zostawić na 2 godziny.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Natkę posiekać.
Kapusty odcisnąć i połączyć, dodać cebulę oraz opłukane i osączone rodzynki.
Doprawić pieprzem, solą i cukrem.
Na końcu dodać jogurt i majonez.
Wymieszać i dodać natkę.
Schłodzić 1-2 godziny w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
Już od jakiegoś czasu szukam smacznego przepisu na surówki z kapusty. ... Twój mnie zaciekawił i dziś go wypróbowałam ( obawiałam się dodac rodzynek i cukru). Okazał się strzałem w dziesiątkę! !!! Baaardzo smaczna surówka, taka świeża ( dzięki pietruszce), chrupka ( dzięki kapustce) ociekaczem smaku trafiony w moje gusta ( dzięki tej kombinacji słodkiego? ). DZIĘKUJE BARDZO za pomysł. Zapisuje Twój przepis do ulubionych😉😊
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo mi miło, zapraszam do przejrzenia innych przepisów. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.