Składniki:
- 1 paczka tortellini z mięsem
- 1 duża papryka pomarańczowa
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 słoik mini kolb kukurydzy konserwowej
- 1/2 korzenia białej rzodkwi
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu balsamico
- sól
- pieprz
Pierożki tortellini przygotować według przepisu na opakowaniu.
Paprykę pokroić w paski a kolby kukurydzy na kawałki.
Białą rzodkiew pokroić w pół plasterki.
Wymieszać wszystkie składniki z sosem.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Przepis dołączam do Akcji Tylko ze spizarni
6 komentarze
Takie "na poczekaniu" zawsze wychodzą najsmaczniej.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię sałatki więc na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńTylko ta kukurydza w kolbach mnie nie przekonuje. A tak to elegancko! ;D
OdpowiedzUsuńfajnie to wygląda z mini kukurydzą i pierożkami!:-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna sałatka, chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie tak smakowitego przepisu do mojej akcji!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.