Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- przyprawa do Gyrosa
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki półsłodkiego różowego wina ( u mnie własnej roboty )
Odstawić na 15 minut.
Smażyć na oleju aby były rumiane a następnie podlać winem.
Chwilę dusić aż wino odparuje.
Podałam z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.
Było to udane połączenie.
Smacznego.
4 komentarze
Tak właśnie powstają najlepsze dania - z połączenia ulubionych składników. Smacznego!
OdpowiedzUsuńuwielbiam kurczaka w grysie pycha:)
OdpowiedzUsuńPomysłowe! Wszystko co lubię :D
OdpowiedzUsuńRóżowe wino do jedzenia? :D Nie praktykowałam-musze spróbować :D
wygląda wspaniale :) na pewno przepis wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.