niedziela, 15 stycznia 2012

Kurczak w gyrosie w sosie winnym

Czemu nie podać kurczaka właśnie tak....lubię drób....lubię wino....lubię też zapach przyprawy Gyros....więc sobie to wszystko połączyłam.
                      Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • przyprawa do Gyrosa
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki półsłodkiego różowego wina ( u mnie własnej roboty )
Filety pokroić w paski i doprawić przyprawą do Gyrosa a także wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Odstawić na 15 minut.
Smażyć na oleju aby były rumiane a następnie podlać winem.
Chwilę dusić aż wino odparuje.
Podałam z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.
Było to udane połączenie.
Smacznego.

4 komentarze

  1. Tak właśnie powstają najlepsze dania - z połączenia ulubionych składników. Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kurczaka w grysie pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pomysłowe! Wszystko co lubię :D
    Różowe wino do jedzenia? :D Nie praktykowałam-musze spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda wspaniale :) na pewno przepis wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger