piątek, 20 stycznia 2012

Kasza manna z wiśniami

Pamiętacie te kaszki które jedliście w dzieciństwie albo te które gotowałyście swoim pociechom.
Tak mi zapachniało taka kaszką i szybciutko ją ugotowałam.
Przy okazji mogłam przetestować laseczkę wanilii którą otrzymałam ze  sklepu AleDobre.pl
Wanilia     okazała się znakomitym dodatkiem do mojej manny.
Aromatyczna, miękka i  świeżutka.
Polecam każdemu jako dodatek do wszelakich deserów.
SKŁADNIKI:

  • 250 ml mleka
  • 3 łyżki kaszy manny
  • konfitura z wiśni
  • laska wanilii
Wanilię przekroiłam na połowę i zebrałam nasionka i wszystko razem wrzuciłam do garnka z mlekiem.
Zagotowałam i wyjęłam laseczki które można po obsuszeniu włożyć do naczynia z cukrem pudrem i będziemy miały cukier waniliowy.
Mleko zasypałam manną i ponownie doprowadziłam do wrzenia.
Gotowałam ok 5 minut.
Po wylaniu na talerz udekorowałam konfiturą z wiśni.
Można jeść na zimno a można i na ciepło.
Smacznego

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger